20
январь
2022
2021-2022 оқу жылындағы «Алғабас орта мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесінің ыстық тамақты тексеру туралы АКТІСІ 11.11.2021
«Алғабас орта мектебі» КММ бойынша мектеп асханасындағы ыстық тамақты ұйымдастыру жағдайы бойынша тексеру актісі
11.11.2021 жыл
Тамақтанудың ұйымдастырылуын және тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссия:
1. Ата-аналар комитетінің мүшесі – Калдешова Д.
2. ДТІЖО – Карымбаева А.
3. Мектеп медбикесі – Қозыбаева Н.
4. Кәсіподақ ұйымының мүшесі – Калиева Л.
5. Әлеуметтік педагог – Әмірханов Е.Е.
6. Қамқоршылық кеңес мүшесі – Қалдешова Р.
7. Шаруашылық меңгерушісі- Қозыбаев М.
«Мектеп асханасы» профилактикалық шарасы аясында тамақтанудың сапасына ата-аналар комитеті мүшелері тарапынан тексеру жүргізілді.
Мектеп асханасын тексеру мақсаты:
1 пункт бойынша:
Асхананың жұмыс істеу кестесі мен ас мәзірі және құзыретті мекемелерімен бекітілген 2 апталық ас мәзірі бар. Күніне 5 грамнан бал, жұмасына 2 рет сүт 200 грамнан, шырын 2 рет 200 грамнан, жұмасына 1 рет алма, печеные 2 рет жұмасына 35 грамнан, вафли жұмасына 25 грамнан, сары май жұмасына 2 рет 5 грамнан беріледі. Мектептің медбикесі асханадағы дайын және шикі тағамдарды алдын-ала бақылап, олардың санитарлық нормаларға сейкес екендігін журналға толтыру және оларды тұтынуға рұқсаттама беріледі. Оқушылардың тамақтанатын орындары мен әр бір балаға берілетін ыдыс түрлері жеткілікті. Оқушыларға берілетін барлық тағам түрлері алдын-ала медбиекенің қадағалауын өтіп барып беріледі.
Мектеп асханасында жұмыс жасайтын жұмысшылардың барлығында санитарлық кітапшалары бар.
Жалпы мектеп асханасында тамақтанудың гигенасы мен санитарлық нормалары сақталған және оқушылардың дұрыс тамақтануына барлық жағдайлар жасалған.
11.11.2021 жыл
Тамақтанудың ұйымдастырылуын және тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссия:
1. Ата-аналар комитетінің мүшесі – Калдешова Д.
2. ДТІЖО – Карымбаева А.
3. Мектеп медбикесі – Қозыбаева Н.
4. Кәсіподақ ұйымының мүшесі – Калиева Л.
5. Әлеуметтік педагог – Әмірханов Е.Е.
6. Қамқоршылық кеңес мүшесі – Қалдешова Р.
7. Шаруашылық меңгерушісі- Қозыбаев М.
«Мектеп асханасы» профилактикалық шарасы аясында тамақтанудың сапасына ата-аналар комитеті мүшелері тарапынан тексеру жүргізілді.
Мектеп асханасын тексеру мақсаты:
- Асханадағы ас мәзірімен танысу және ондағы тағамдардың салмағы мен сапасын көру.
- Калькуляциялық және брокераждық журналдың болуын тексеру;
- Асханадағы тамақ даярлау орындарын және шикізат сақтау қоймаларын көру және ондағы өнімдердің пайдаланудағы уақыт мерзімін тексеру;
- Асханадағы тамақтану орындары мен ыдыс-аяқтардың жеткіліктілігін анықтау;
- Асхана тазалығы мен пайдаланылған ыдыстардың жуу орындарын және дезинфекцияның болуын тексеру;
- Асхана жұмысшыларының санитарлық кітапшаларының болу міндеттілігін және олардың адам басына шаққанда ас даярлау киімдерінің комплекциясын тексеру.
1 пункт бойынша:
- Ас мәзірі бар және оған сәйкес тағамдардың салмағы мен калориясы өлшеніп,ондағы тағамдардың салмағы мен калориясының ас мәзірдегі жазбаға сәйкес келетіндігі анықталды.
- Тағамдардың салмағы мен калориясын тіркейтін калькуляциялық және брокераждық журналдары бар.
- Асханада: шикізатқа арналған үстел, нан турауға арналған үстел, дайын өнімге арналған үстел бар.
- Асханада: 1 электр пеш бар.
- 1 тоңазытқыш және 2 мұздатқыш камерасы бар.
- Асханада: 60 тамақтану орындары бар және қажетті ыдыстармен толық қамтылған.
- Асханада күніне 2 рет ылғалды тазалық (уборка) жасалынып отырылады.
- Пайдаланылған ыдыстарды дезинфикация жасау және жуу орындары мен кептіру орындары бар.
Асхананың жұмыс істеу кестесі мен ас мәзірі және құзыретті мекемелерімен бекітілген 2 апталық ас мәзірі бар. Күніне 5 грамнан бал, жұмасына 2 рет сүт 200 грамнан, шырын 2 рет 200 грамнан, жұмасына 1 рет алма, печеные 2 рет жұмасына 35 грамнан, вафли жұмасына 25 грамнан, сары май жұмасына 2 рет 5 грамнан беріледі. Мектептің медбикесі асханадағы дайын және шикі тағамдарды алдын-ала бақылап, олардың санитарлық нормаларға сейкес екендігін журналға толтыру және оларды тұтынуға рұқсаттама беріледі. Оқушылардың тамақтанатын орындары мен әр бір балаға берілетін ыдыс түрлері жеткілікті. Оқушыларға берілетін барлық тағам түрлері алдын-ала медбиекенің қадағалауын өтіп барып беріледі.
Мектеп асханасында жұмыс жасайтын жұмысшылардың барлығында санитарлық кітапшалары бар.
Жалпы мектеп асханасында тамақтанудың гигенасы мен санитарлық нормалары сақталған және оқушылардың дұрыс тамақтануына барлық жағдайлар жасалған.